Üdvözöljük az Alagút bejáratában!

Gyermekvasutas Tanfolyami információk

2019. február 2-án szombat reggel 9:00 órakor gyermekvasutas tanfolyam indul Hűvösvölgyben.

Online jelentkezés

A gyermekvasutas tanfolyamra előzetesen online kell jelentkezni az Alagút Portálon vagy amennyiben ez nehézségekbe ütközik, a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. Az online regisztráció és jelentkezés esetén az előminősítés azonnal megtörténik, így megfelelés esetén gyermekük sikeres felvétele már a jelentkezéskor látható. E-mail-es jelentkezéskor munkatársaink fogják felvenni a jelentkezővel a kapcsolatot pár napon belül, adategyeztetés és előminősítés céljából. A jelentkezés során szükségük lesz gyermekük adatain kívül az utolsó bizonyítvány eredményeire is!

Avatás - Fotó: Rigó Tamás

Jelentkezési feltételek:

 • A jelentkező az általános iskola negyedikötödik vagy hatodik osztályába, illetve ennek megfelelő gimnáziumi osztályba jár.
 • A jelentkező tanulmányi átlaga legalább 4,0. Ettől eltérést csak a készségtárgyak esetében engedélyezünk akkor, ha a nélkülük számított átlag a 4,0-et eléri.
 • A gyermekorvos egy egyszerű vizsgálat alapján a jelentkezőt alkalmasnak találja a gyermekvasutas szolgálatra. Ha a háziorvos a vizsgálattól elzárkózik, kérjük, hogy a szülő töltse ki az egészségügyi nyilatkozat minden rovatát.
 • A jelentkező szülei, iskolaigazgatója és osztályfőnöke hozzájárul, hogy jelentkezzen gyermekvasutasnak.

 

A jelentkezésnél továbbra sem a gyerekek életkora számít, hanem az, hogy hányadik osztályba járnak. Az évvesztességnek sincs jelentősége. A felvétel jelentkezési sorrendben történik. A létszám megtelte után további jelentkezéseket nem tudunk fogadni. 

 

A tanfolyammegnyitó 

A Gyermekvasutas Otthonépület Hűvösvölgyben

Időpontja: 2019. február 2. szombat. Ajtónyitás reggel 9:00 órakor.

Helyszín: a Gyermekvasutas Otthonépület Hűvösvölgyben, mely az 56, 56A, 59B, és 61 jelzésű villamosok hűvösvölgyi végállomásánál található. (A végállomástól felfelé vezető lépcső tetejénél lévő lapostetős épület, aminek a falába a bejárat közelében egy mozdony eleje van beépítve.)

Az Alagút Portálon már előzetesen regisztrált jelentkező gyerek a szülővel együtt a megnyitón jelenjen meg. Az Alagút Portálról letöltött és kinyomtatott jelentkezési lapot hozzák magukkal. Az esetleg még ki nem töltött oldalakat – iskola és orvos nyilatkozata – is hozzák el, ezek kitöltése február végéig még pótolható lesz.

A legfontosabb: a jelentkező gyerek a szülővel együtt a megnyitón megjelenjen.
(Ha esetleg pl. a Jelentkezési lapot nem sikerült kitöltetni, vagy kinyomtatni, az sem probléma, a helyszínen segítünk.)

Program a szülőknek:

 • 9:00 – 10:00: beiratkozás
 • 10:00 – 11:30: szülői értekezlet
 • 11:30 – 12:00: elköszönés a gyerekektől

Gyermekvasutas jegyvizsgálóProgram a gyerekeknek:

 • 9:00 – 11:30: játékos ismerkedés a Gyermekvasúttal, egymással és az ifivezetőkkel
 • 11:30 – 12:00: elköszönés a szülőktől
 • 12:00 – 17:30:
  - bemutató órák, ismerkedés, utazás a Gyermekvasúttal,
  - rövid kirándulás 
 • A gyerekeket a Széll Kálmán térre visszük, melyről a szülői értekezleten adunk tájékoztatást.

A gyerekeknek tízórait, ebédet és uzsonnát már a megnyitó napján is biztosítunk. A megnyitóra kérjük hozni továbbá:

 • Egyszeri 8000 Ft étkezési hozzájárulást. (A hétvégi tanfolyamos foglalkozások alkalmával a gyerekek tízórait, ebédet és uzsonnát kapnak.)
 • Íróeszközt
 • BKK bérletet vagy két BKK vonaljegyet, kirándulóruhát.

A tanfolyam menete a megnyitót követően

A tanfolyamon hetente egy foglalkozást tartunk, az előre kiadott ütemterv szerinti alkalmakon (ezek mindegyike képzési alkalom, és ezek az alkalmak iskolai elfoglaltságot nem érintenek).
A pénteki foglalkozásokat tehát a Budapest VIII. kerület II. János Pál pápa tér M (régi nevén Köztársaság tér) közelében tartjuk. A szombati, esetleg vasárnapi egésznapos foglalkozások helyszíne a Gyermekvasút és környéke.Füstös István, oktatási vezető
További információ.: +36-30-332-0971 vagy +36-20-331-4011 vagy Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.